Passiefkantoor Solarcompany
Energiezuinig verwarmen Energiezuinig isoleren Energiezuinig ventileren Zonne-energie Innovatieve domotica Passief wonen

Een integraal concept van duurzaam bouwen met een hoge comfortgraad was het uitgangspunt voor het nieuwe kantoor van Solarcompany in Heusden-Zolder. Cenergie begeleidde het ontwerp van de duurzame energietechnieken van dit volgens de passief-huis-standaard ontworpen gebouw. Comfortsimulaties leverden een doorgedreven energieoptimalisatie op bestaande randvoorwaarden van het project. Door advies op maat en gerichte werfbezoeken verzekerde Cenergie bovendien de kwaliteit tijdens de realisatie. Met hoofdzakelijk passieve koeling en een warmtepomp wordt tegemoetgekomen aan duurzaam comfort. De toepassing van photovoltaïsche panelen dragen bovendien bij tot de CO2-neutraliteit van het gebouw.

In tijden van stijgende energieprijzen en de groeiende voor het klimaat, biedt het passief kantoor van Solarcompany een antwoord op een aantal van deze uitdagingen. Met de bouw van ons nieuw kantoor willen wij ons meteen profileren als voorbeeldfunctie in het bouwen van een passief kantoor. Uit onderzoek bleek al gauw dat de markt tekort komt in doorgedreven concepten. Er werd vooral ingeboet aan comfort door de verkeerde keuzes aan technieken.
Één van de voordelen van een passief kantoor is dat het totale energieverbruik veel lager ligt dan bij een klassiek kantoor gebouw. Warmteverliezen worden zoveel mogelijk geminimaliseerd. Dit wil zeggen dat je in een passief kantoor niet investeert in verwarming maar wel in een betere isolatie. Het is een concept waarbij comfort en kosten op elkaar afgestemd zijn.

Solarcompany sloeg de handen in elkaar met studiebureau Cenergie die in eerste instantie simulaties heeft uitgewerkt betreffende comfort. Hieruit zijn tal van technieken uit voortgevloeid die het totaalconcept van dit passief kantoor uniek maken. In het passief kantoor is er eerst gezorgd voor een goede isolatie, luchtdichtheid, ventilatie en passieve warmtewinsten. Door het dalen van het energieverbruik wordt hernieuwbare energie zeer interessant. In hernieuwbare energie heeft Solarcompany ondertussen al een uitstekende reputatie opgebouwd. Hernieuwbare energie zoals fotovoltaïsche zonne-energie mocht dus niet ontbreken.

De volgende stap en tevens onze bedrijfsfilosofie is al die toegepaste technieken te koppelen aan een vernuftig beheerssysteem. Dit beheerssysteem stemt alle technieken (ventilatie, warmtepomp, passieve koeling, fotovoltaïsche panelen, zonneboiler,…) op elkaar af en geeft ons een duidelijk beeld van het jaarlijkse verbruik in ons passief kantoor.

Solarcompany wil met zijn eigen passief kantoor een voorbeeld stellen met zijn doorgedreven, uniek concept! Het is de bedoeling om in de toekomst verder concepten te kunnen uitwerken met een gedegen knowhow. De markt naar passieve woningbouw, kantoren, scholen, ziekenhuizen, hotels,…is de toekomst!

Passief kantoor Solarcompany
Passief kantoor Solarcompany
Contactformulier
Naam *
Voornaam
Straat *
Huisnummer *
Postcode *
Gemeente *
Tel. Nr *
E-mail *
Hoe heeft u ons gevonden? *
Actiecode zonneslag
 
* Is een verplicht veld