Van idee tot verhuis

Hieronder leest u op welke manier we een bouwproject aanpakken. Een strikte planning is uw beste garantie op een droomhuis dat voldoet aan al uw verwachtingen en dat gerealiseerd wordt binnen het afgesproken budget.

1. Bij ons aankloppen: hoe sneller hoe beter

Heel wat bouwers komen bij Solarcompany terecht op het ogenblik dat het eerste ontwerp met de architect is afgerond en er een plan op tafel ligt. Dat kan perfect.
We zijn gewoon om op die manier te werken. Samen met de kandidaat-bouwers en de architect
nemen we de plannen door en onderzoeken we op welke plaatsen we het ontwerp en de indeling
van de woning eventueel kunnen bijsturen om het toekomstig energieverbruik nog verder te verminderen. De bouwer heeft vanzelfsprekend het laatste woord. U beslist. Wij vinden het vooral belangrijk dat u als bouwheer bewust kunt kiezen en weet wat de mogelijkheden zijn.

2. Budgetteren en energieknelpunten opsporen.

Op basis van uw ideeën of het reeds uitgewerkte plan bekijken we alle aspecten van het bouwprocedé, van isolatie en oriëntatie, over indeling van de ruimten tot technische aspecten zoals het traject van leidingen, de inplanting van ventilatieroosters, de keuze van de meest aangewezen verwarmingselementen (zoals vloerverwarming, wandverwarming,
plafondverwarming en/of radiatoren), …
Kleine veranderingen in het ontwerp van de woning kunnen vaak een onverwacht belangrijke invloed hebben op uw energieverbruik. De plaatsing van ramen en deuren spelen daarbij een rol, maar ook aanpassingen die de compactheid van de woning kunnen verhogen zoals het wegwerken van daknissen, onnodige uitstulpingen of insprongen kunnen uw energieverbruik positief beïnvloeden.

Budgettering: wij bouwen sleutel op factuur
Eenmaal het plan zijn definitieve vorm benadert, kunnen we voor u een budgettering opmaken. Het opmaken van het budget is bij Solarcompany geen haastklus. We weten immers hoeveel moeilijkheden en slapeloze nachten budgetoverschrijdingen voor bouwers zijn. Nochtans zijn ze schering en inslag. Niet zo bij Solarcompany. Eenmaal het definitieve budget is opgemaakt, houden we ons daar ook aan. Als er niets meer verandert aan uw woning, verandert er ook niets meer aan onze factuur. Dit eerste budget bespreken we uitvoerig met onze klanten: is het budget haalbaar, wil u om de kosten te drukken een aantal zaken zelf uitvoeren, is er eventueel ruimte om met een aantal extra investeringen in de toekomst nog meer energie en geld te besparen, of zou de bouwkost daarentegen misschien nog naar beneden moeten? Uiteindelijk beslist u altijd
zelf. Van één ding kunt u echter wel altijd zeker zijn: u krijgt van ons eerlijk en onverbloemd advies.

3. Indeling en gebruik finaliseren

Voor een land waar we met een baksteen in de maag geboren zijn, komt de bouwlogica van houtskeletbouw soms nog wat verrassend en onwennig over. Op nauwelijks 2 dagen staat een huis bijvoorbeeld helemaal recht en kan de binnenafwerking beginnen.

Voorbereiding nog belangrijker

 Daar staat tegenover dat de voorbereiding bij houtskeletbouw helemaal op voorhand moet gebeuren. Waar de bouwheren in een klassiek bouwproces na de ruwbouwfase nog kunnen beslissen over de plaatsing van verlichting, lichtknoppen, wasbakken, keukentoestellen, enz…, is dat bij houtskeletbouw niet mogelijk. De muren worden kant-en-klaar geleverd. Met de wachtleidingen, doorvoergaten en wanddozen al op hun plaats. Dit betekent dat er op voorhand goed moet worden bekeken waar u uw bad, douche, wasbakken, wasmachine, stopcontacten, lichtpunten, ventilatieroosters en noem maar op wilt. Bij houtskeletbouw is het dus nog belangrijker dat u de indeling van elke ruimte goed overdenkt tijdens de planfase. Want eens het indelingsplan finaal, is al het denkwerk eigenlijk klaar en is het alleen nog maar wachten tot vrachtwagens de verschillende onderdelen van uw woning kant-en-klaar leveren.

Project zonneboiler en zonnepa...
Contactformulier
Naam *
Voornaam
Straat *
Huisnummer *
Postcode *
Gemeente *
Tel. Nr *
E-mail *
Hoe heeft u ons gevonden? *
Actiecode zonneslag
 
* Is een verplicht veld