Onze aanpak
Waarom houtskeletbouw?

 

Houtskeletbouw heeft heel wat voordelen. Ten eerste is het een zeer efficiënte bouwwijze, meer nog het gaat zelfs dubbel zo snel. Houtskeletbouwelementen kunnen immers op voorhand klaargemaakt worden in het magazijn waardoor op de werf zelf de ruwbouwwerken klaar zijn in een week tijd. Vanaf dat moment kan je zowel binnen in de woning aan de afwerking beginnen en rondom de woning aan het metselwerk, dak,…. Dit terwijl in een traditionele woning pas met de binnenafwerking begonnen kan worden wanneer al het metselwerk voltooid is.

 

Hout is een organisch materiaal met een zeer korte natuurlijke C02 kringloop. Dit maakt het materiaal zeer milieuvriendelijk en aangezien het met ecologische isolatiematerialen gecombineerd wordt ook nog eens volledig recycleerbaar. Bovendien is er voor de productie van deze bouwmaterialen minder energie nodig. De wanden kunnen dikke isolatie herbergen zonder zelf overdreven dik te worden. Bij een klassieke woning komt daar immers nog de dikte van de steen voor de binnenmuur bij.

Brochure Woningbouw
Brochure Woningbouw
Uw eigen woning bouwen. Uw eigen dromen zo concreet mogelijk in werkelijkheid omzetten dat u er elke dag in kan leven. Bij Solarcompany maken we er een punt van om het ideale compromis te vinden tussen vorm en energiezuinigheid.
 
Invloed van energiebesparende maatregelen op het E-peil
Invloed van energiebesparende maatregelen op het E-peil
Isolatie
Isoleren zoldervloer
Contactformulier
Naam *
Voornaam
Straat *
Huisnummer *
Postcode *
Gemeente *
Tel. Nr *
E-mail *
Hoe heeft u ons gevonden? *
Actiecode zonneslag
 
* Is een verplicht veld