Werking

De werking van een warmtepomp is te vergelijken met die van een koelkast, met als grootste verschil dat een koelkast ontworpen is om te koelen en een warmtepomp om te verwarmen. Een warmtepomp absorbeert warmte uit de natuur en brengt deze over naar het verwarmingssysteem.

Aan de hand van volgende illustratie wordt de werking duidelijk.

1. Verdamper:
De kosteloze natuurlijke energie wordt om te beginnen geabsorbeerd door de eerste warmtewisselaar (verdamper) van de warmtepomp. Deze bevat een koelmiddel (werkvloeistof) welke op een zeer lage temperatuur verdampt (zelfs bij vriestemperaturen). Door het verkrijgen van warmte uit de natuur gaat deze vloeistof verdampen (denk aan een kookpot op het fornuis).
2. Compressor:
De compressor zuigt deze damp aan en comprimeert hem. Door het verhogen van de druk, stijgt ook de temperatuur van het gas (denk aan een hogedruk- of een snelkookpan).
3. Condensor:
De tweede warmtewisselaar (condensor) brengt die warmte over naar het hydraulisch circuit van de verwarming. Omdat het gas hierbij wordt afgekoeld en dus gaat condenseren is het koelmiddel bij het verlaten van de condensor terug in een vloeistoffase.
4. Expansieventiel:
De expansieklep zorgt tenslotte voor de ontspanning van het koelmiddel (verlagen van de druk) zodat de cyclus weer opnieuw kan beginnen.

Isolatie
Isoleren zoldervloer
Indien u verdere informatie wenst, aarzel dan niet ons te contacteren via het contactformulier hieronder.
Contactformulier
Naam *
Voornaam
Straat *
Huisnummer *
Postcode *
Gemeente *
Tel. Nr *
E-mail *
Hoe heeft u ons gevonden? *
Actiecode zonneslag
 
* Is een verplicht veld