condensatieketel

Condenserende ketels

De condenserende verwarmingsketels verbruiken aanzienlijk minder energie dan de traditionele verwarmingsketels en garanderen u bovendien maximaal warmtecomfort. De warmte in uw woning
blijft dezelfde. Maar omdat een condenserende ketel aanzienlijk minder energie verbruikt, voelt u het verschil des te meer in uw portefeuille. En u bewijst het milieu een dienst!
De ketel kost weliswaar iets meer dan een klassieke verwarmingsketel, maar u bespaart wel jarenlang op uw energieverbruik omwille van het veel hogere rendement.

Waarom is een condensatieketel zuiniger?

 

Een ketel produceert warmte door aardgas of stookolie te verbranden. Een belangrijk gedeelte van die warmte wordt afgegeven aan het water dat door de ketel stroomt en de energie vervoert naar de radiatoren. Een gedeelte van de warmte gaat echter via de schoorsteen verloren in de vorm van (hete) verbrandingsgassen. Bij een condensatieketel is dat veel minder het geval. Een condensatieketel haalt ook een groot gedeelte van de warmte uit die rookgassen. Met de warmte uit de rookgassen warmt een ondensatieketel het afgekoelde water dat terugkeert van de radiatoren al voor, zodat er minder energie in de ketel nodig is om het water weer op de gewenste temperatuur te brengen.

 Hoeveel kan een condensatieketel besparen?

Een condensatieketel op aardgas haalt 14% meer warmte uit eenzelfde hoeveelheid gas. Een condenserende stookolieketel haalt 10% extra warmte uit eenzelfde volume stookolie.
In vergelijking met een oude, bestaande installatie zijn er echter nog meer besparingen mogelijk. Een nieuwe (condensatie-)ketel is namelijk in staat om te moduleren. Dit betekent dat de ketel niet altijd op volle kracht werkt, maar de hoeveelheid warmte die hij produceert kan afstemmen op de warmtevraag. Als het buiten erg koud is zal de ketel bijvoorbeeld ‘harder werken’ en meer warmte produceren dan wanneer de buitentemperatuur niet zo sterk verschilt met de gevraagde temperatuur in huis. Als we de installatie dan ook nog eens preciezer kunnen dimensioneren op de structuur van uw woning en de juiste warmtevraag, zijn besparingen tot 35% ten opzichte van een bestaande installatie gemakkelijk haalbaar.

 

Kantoor Solarcompany
BIPV panelen
Indien u verdere informatie wenst, aarzel dan niet ons te contacteren via het contactformulier hieronder.
Contactformulier
Naam *
Voornaam
Straat *
Huisnummer *
Postcode *
Gemeente *
Tel. Nr *
E-mail *
Hoe heeft u ons gevonden? *
Actiecode zonneslag
 
* Is een verplicht veld